Sjednice Predsjedništva BiH

Održana 157. vanredna sjednica Predsjedništva BiH

2.9.2022

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo Odluku o prihvatanju Sporazuma između Evropske unije, s jedne strane, i Bosne i Hercegovine, s druge strane, o učestvovanju Bosne i Hercegovine u Mehanizmu Unije za civilnu zaštitu.

Predsjedništvo BiH je, nakon glasanja, sa dva glasa za (predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić) i jednim glasom protiv (srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik) donijelo Odluku o davanju agremana izvanrednom i opunomoćenom ambasadoru Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini.

Ova tačka je bila na dnevnom redu 29. redovne sjednice Predsjedništva BiH, a pošto ni danas, na 157. vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH, nije postignut konsenzus o ovoj odluci iz oblasti vanjske politike, u skladu sa članom 42., st. (3) i (4) Poslovnika o radu Predsjedništva BiH (Službeni glasnik BiH, br. 10/13, 32/13 i 22/14), srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik navedenu odluku može proglasiti destruktivnom po vitalni entitetski interes.

 

1 FOTO GALERIJA