Sjednice Predsjedništva BiH

Održana 23. redovna sjednica Predsjedništva BiH

23.12.2021


Na 23. redovnoj sjednici Predsjedništvo BiH, nakon glasanja sa dva glasa za (predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik), nije postiglo konsenzus o odlukama iz oblasti vanjske politike.

 
U skladu sa članom 42. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH (Službeni glasnik BiH, br. 10/13, 32/13 и 22/14), zbog nepostizanja konsenzusa, predsjedavajući Predsjedništva BiH će neke od tačaka koje su se prvi put našle na dnevnom redu, uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obavezne tačke dnevnog reda.


Predsjedništvo BiH, nakon glasanja sa dva glasa za (predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik), nije postiglo konsenzus o odlukama iz oblasti pokretanja pregovora za zaključivanje međunarodnih sporazuma, prihvatanje sporazuma i određivanje potpisnika, te davanje odobrenja za zaključivanje sporazuma po Odluci Predsjedništva Bosne i Hercegovine (Službeni glasnik BiH, broj: 57/14).

 
U skladu sa članom 42. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH (Službeni glasnik BiH, br. 10/13, 32/13 и 22/14), zbog nepostizanja konsenzusa, predsjedavajući Predsjedništva BiH će neke od tačaka koje su se prvi put našle na dnevnom redu, uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obavezne tačke dnevnog reda.Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo Odluku o odbijanju molbe za pomilovanje jedne osuđene osobe.