Sjednice Predsjedništva BiH

Održana 148. vanredna sjednica Predsjedništva BiH

4.12.2021

Na dnevnom redu 148. vanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić zbog hitnosti potpisivanja sporazuma, bio je Prijedlog odluke o prihvatanju Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o učešću Bosne i Hercegovine u programu Evropske unije Horizont Evrope - Okvirni program za istraživanje i inovacije.

Sjednici su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nije prisustvovao sjednici.

Predsjedništvo BiH, nakon glasanja sa dva glasa za predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a bez glasa srpskog člana Predsjedništva BiH, nije postiglo konsenzus o prihvatanju navedenog sporazuma.

U skladu sa članom 42. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH (Službeni glasnik BiH, br. 10/13, 32/13 i 22/14), zbog nepostizanja konsenzusa, predsjedavajući Predsjedništva BiH će ovu tačku uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obaveznu tačku dnevnog reda, a koja je zakazana za ponedjeljak, 6.12.2021. godine u 14.00 sati.

 

 

 

2 FOTO GALERIJA