5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je ambasadora Savezne Republike Njemačke dr. Christiana Hellbacha i britanskog аmbаsаdоrа Edwarda Fergusona

6.11.2014

Tokom sastanka ambasadori su informisali člana PBiH Komšića o detaljima inicijative za Bosnu i Hercegovinu ministara vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva, koja je predstavljena u Berlinu, te razgovarali o rezultatima općih izbora u Bosni i Hercegovini i očekivanjima građana od buduće vlasti.
Član PBiH Željko Komšić je pozdravio inicijativu jer se fokusira na životna pitanja građana ove zemlje, a to su prije svega socio-ekonomski problem, te problem funkcionisanja sistema pravde. Inicijativa, dakle, predstavlja veliku šansu za buduću vlast u Bosni i Hercegovini da se bavi gorućim pitanjima građana, a u isto vrijeme da se počnu ispunjavati uslovi koji čekaju Bosnu i Hercegovinu na putu ka članstvu u EU.

Sagovornici su se složili da je brza uspostava vlasti na svim nivoima od ključne važnosti za provođenje reformi o kojima je bilo riječi.

2 FOTO GALERIJA