5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini Heinricha Maurera

13.10.2014

Predsjedavajući Izetbegović je zaželio dobrodošlicu novoizabranom ambasadoru Švicarske Konfederacije, poželjevši mu uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini. Tokom razgovora, zajednički je ocijenjeno da su odnosi dvije zemlje veoma dobri i da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje.
Predsjedavajući Izetbegović je zaželio dobrodošlicu novoizabranom ambasadoru Švicarske Konfederacije, poželjevši mu uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini.

 

Tokom razgovora, zajednički je ocijenjeno da su odnosi dvije zemlje veoma dobri i da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje.

 

Predsjedavajući PBiH Izetbegović je istakao da bh. dijaspora u Švicarskoj predstavlja osnovu za jačanje i produbljivanje bilateralnih odnosa, posebno u oblasti ekonomije, kulture i obrazovanja, te promociju potencijala BiH u Švicarskoj. 

 

Ambasador Heinrich Maurer je predsjedavajućem Izetbegoviću prenio pozdrave predsjednika Švicarske Konfederacije Didiera Burkhaltera i čestitao mu na ponovnom izboru za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda.

 

Foto galerija