5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH Cihada Erginaya

1.10.2014

Član PBiH Komšić istakao je da naša zemlja i Republika Turska imaju odlične političke i diplomatske odnose, te da se nada kako će ekonomska saradnja u budućnosti biti na još višem nivou. Također je naglasio da će, nakon oktobarskih izbora, jedno od prioritetnih pitanja biti stvaranje boljih poslovnih uslova u Bosni i Hercegovini za veća strana ulaganja.
Član PBiH Komšić istakao je da naša zemlja i Republika Turska imaju odlične političke i diplomatske odnose, te da se nada kako će ekonomska saradnja u budućnosti biti na još višem nivou. Također je naglasio da će, nakon oktobarskih izbora, jedno od prioritetnih pitanja  biti stvaranje boljih poslovnih uslova u Bosni i Hercegovini za veća strana ulaganja.

 

Ambasador Erginay je istakao da je prioritetan rad njegove misije širenje obima ekonomskih odnosa i trgovinske razmjene Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

 

Na kraju razgovora, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poželio je uspješnu diplomatsku misiju ambasadoru Erginayu.

 

Foto galerija