5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović boravit će u petak, 29. avgusta 2014. godine, u Mostaru

28.8.2014

Programom koji počinje u 11 sati, u Vijećnici grada Mostara, planirana su obraćanja predsjedavajućeg Izetbegovića, predsjednika Josipovića, Vujanovića i Nikolića, te predsjedavajućeg i generalne direktorice Međunarodne komisije za nestale osobe, predstavnika Regionalne koordinacije porodica nestalih osoba sa područja bivše Jugoslavije, UN-a i OSCE-a.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić će u petak, 29. avgusta, u Mostaru potpisati deklaraciju koju je pripremila Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP) pod nazivom “Deklaracija o ulozi države u rješavanju pitanja nestalih osoba usljed oružanog sukoba i povreda ljudskih prava”.

 

Programom koji počinje u 11 sati, u Vijećnici grada Mostara,  planirana su obraćanja  predsjedavajućeg Izetbegovića, predsjednika  Josipovića, Vujanovića i Nikolića, te predsjedavajućeg i generalne direktorice Međunarodne komisije za nestale osobe, predstavnika Regionalne koordinacije porodica nestalih osoba sa područja bivše Jugoslavije,  UN-a i OSCE-a. 

 

Nakon obraćanja bit će upriličena ceremonija potpisivanja Deklaracije o ulozi države u rješavanju pitanja nestalih osoba uslijed oružanog sukoba i povreda ljudskih prava.