5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sudjelovat će na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju 16. jula 2014. godine u Bruxellesu

15.7.2014

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović će održati glavni govor na konferenciji. Trilateralni sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i predsjednika Evropske komisije José Manuela Barrosa bit će održan, prije početka donatorske konferencije, u zgradi Evropske komisije u 13,45 sati.

Evropska komisija je domaćin Međunarodne donatorske konferencije koja će se održati 16. jula u Bruxellesu s početkom u 14,45 sati, a suorganizatori konferencije su Francuska i Slovenija. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović će održati glavni govor na konferenciji. Trilateralni sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i predsjednika Evropske komisije José Manuela Barrosa bit će održan, prije početka donatorske konferencije, u zgradi Evropske komisije u 13,45 sati.