5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović neformalno se sastao u Trebinju, na radnom ručku sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Slovačke Republike, Miroslavom Lajčakom

12.7.2014

Teme razgovora bile su politička situacija u BiH, stanje u regionu i proces evropskih integracija. Sagovornici su se saglasili da postoji zastoj BiH na evropskom putu i da je potrebno hitno, nakon formiranja nove Evropske komisije i vlasti u BiH poslije izbora odmah preduzeti odlučne korake ka snažnijoj integraciji BiH u Evropsku uniju. Sagovornici su razmjenili informacije i mišlјenja i o drugim važnim i aktuelnim međunarodnim pitanjima u Evropi i svijetu.

Teme razgovora bile su politička situacija u BiH, stanje u regionu i proces evropskih integracija. Sagovornici su se saglasili da postoji zastoj BiH na evropskom putu  i da je potrebno hitno, nakon formiranja nove Evropske komisije i vlasti u BiH poslije izbora odmah preduzeti odlučne korake ka snažnijoj integraciji BiH u Evropsku uniju. Sagovornici su razmjenili informacije i mišlјenja i o drugim važnim i aktuelnim međunarodnim pitanjima u Evropi i svijetu.

Foto galerija