5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović primili su admirala Marka Fergusona, komandanta združenih snaga NATO-a u Evropi, sa sjedištem u Napulju

19.8.2014

Članovi Predsjedništva BiH su pozitivnim ocijenili učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u mirovnim i sigurnosnim misijama, te doprinos BiH regionalnoj sigurnosti. Napredak je, istaknuto je na sastanku, postignut i u aktivnostima vezanim za uklanjanje viškova naoružanja i municije, te u oblasti vojno-civilne saradnje.

Admiral Mark Ferguson je rekao da je postignuti napredak BiH na putu ka NATO-u impresivan, te izrazio spremnost za nastavak intenzivne saradnje BiH i NATO-a.  

Od ulaska Bosne i Hercegovine u Partnerstvo za mir ostvaren je stabilan napredak na dostizanju standarda neophodnih za članstvo u NATO-u, rečeno je tokom susreta sa admiralom Fergusonom.

Zajednički je ocijenjeno da su Oružane snage BiH pokazale izuzetnu spremnost i sposobnost u pomoći civilnom stanovništvu tokom katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju.  

Sastanku je prisustvovao i Vanja Filipović, savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

2 FOTO GALERIJA