5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Mađarske u BiH Józsefa Négyesija

15.10.2014

Predsjedavajući Izetbegović je političke odnose i saradnju BiH i Mađarske ocijenio veoma dobrim, te izrazio očekivanje da će se u narednom periodu i ekonomska saradnja dvije zemlje dodatno intenzivirati. Zahvalio je za pomoć koju su vlada i narod Mađarske uputili Bosni i Hercegovini povodom velikih poplava u maju ove godine.

Ambasador Négyesi je naglasio da BiH u mađarskoj vanjskoj politici ima poseban status, istakavši kako Mađarska snažno podržava BiH na njenom putu ka evroatlantskim integracijama.

Mađarska nudi političku i konkretnu praktičnu pomoć u približavanju Bosne i Hercegovine evropskim integracijama, realizacijom zaključaka sa više održanih konferencija Višegradske grupe, kazao je ambasador Négyesi.

Novoimenovani mađarski ambasador je predsjedavajućem Izetbegoviću prenio pozdrave predsjednika Mađarske Jánosa Ádera i čestitao mu ponovni izbor za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je novoizabranom ambasadoru Mađarske zaželio uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini.

2 FOTO GALERIJA