4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Michaela Tathama u pratnji sir Emyra Jonesa Parryja i dr. Johna Hammeryja

9.11.2010

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Michaela Tathama u pratnji sir Emyra Jonesa Parryja i dr. Johna Hammeryja, koji su na početku susreta čestitali Nebojši Radmanoviću ponovni izbor za člana Predsjedništva.
Član Predsjed37514a BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Michaela Tathama u pratnji sir Emyra Jonesa Parryja i dr. Johna Hammeryja, koji su na početku susreta čestitali Nebojši Radmanoviću ponovni izbor za člana Predsjed37514a.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i konstituisanju vlasti poslije oktobarskih izbora. Član Predsjed37514a BiH iz Republike Srpske naglasio je da je glavni vanjskopolitički prioritet članstvo u Evropskoj uniji, s tim u vezi izrazio nadu da će u narednom periodu BiH učiniti značajnije korake u približavanju evropskoj porodici, te dodao da odluka o stavljanju BiH na bijelu Schengen listu predstavlja veliki podstrek za političare u BiH. Susret je bio prilika i da se razmijene mišljenja o dosadašnjem radu BiH u Vijeću sigurnosti UN-a. Sir Emyr Jones Parry, kao iskusni britanski diplomata i bivši stalni predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske pri Vijeću sigurnosti UN-a, prenio je svoja iskustva i iznio sugestije koje bi mogle unaprijediti rad BiH u Vijeću sigurnosti UN-a.

KABINET ČLANA PREDSJED37514A BiH IZ REPUBLIKE SRPSKE

Foto galerija