4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je, u odvojenim susretima, ambasadora Kraljevine Španije u BiH Alejandra Alvargonzalesa San Martina i ambasadora Japana u BiH Futaoa Motaija

9.11.2010

Na sastancima je razgovarano o unutrašnjim prilikama u Bosni i Hercegovini, kao i o proteklim izborima i konstituisanju vlasti na svim nivoima. Ambasadori Španije i Japana čestitali su članu Predsjedništva BiH Komšiću reizbor za člana Predsjedništva, istaknuvši njegov izvanredan rezultat na izborima, kao i rezultat SDPBiH.
Na sastancima37512azgovarano o unutrašnjim prilikama u Bosni i Hercegovini, kao i o proteklim izborima i konstituisanju vlasti na svim nivoima.

Ambasadori Španije i Japana čestitali su članu Predsjedništva BiH Komšiću reizbor za člana Predsjedništva, istaknuvši njegov izvanredan rezultat na izborima, kao i rezultat SDPBiH.

Razgovarajući o očekivanjima rada novoformirane vlasti u BiH, član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je nadu da će nova vlast odgovoriti potrebama građana i opravdati ukazano povjerenje, te učiniti pozitivne pomake na putu BiH ka NATO-u i Evropskoj uniji.

S tim u vezi je istaknuo da to prije svega podrazumijeva neophodne ustavne reforme, te prihvatanje obaveza s ciljem poboljšanja izrazito loše ekonomske i socijalne situacije u zemlji.

Od novog saziva Predsjedništva BiH Komšić očekuje da bude racionalan i logičan.

Ambasadori Španije i Japana poželjeli su članu Predsjedništva BiH Komšiću mnogo uspjeha i u narednom četverogodišnjem mandatu.

KABINET ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH ŽELJKA KOMŠIĆA

Foto galerija