4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske imao je odvojene susrete sa ambasadorom Japana u BiH Futaoom Motaijem i ambasadoricom Kraljevine Danske u BiH Kirsten Rosenvold Geelan

3.11.2010

Razgovarano je o unutrašnjim prilikama u BiH i regiji, kao proteklim izborima i konstituisanju vlasti na svim nivoima u BiH. Ambasadori su ocijenili da su izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi, te ovom prilikom čestitali Nebojšu Radmanoviću reizbor na mjesto člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.
Razgovarano j37509nutrašnjim prilikama u BiH i regiji, kao proteklim izborima i konstituisanju vlasti na svim nivoima u BiH. Ambasadori su ocijenili da su izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi, te ovom prilikom čestitali Nebojšu Radmanoviću reizbor na mjesto člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske istakao je da je glavni vanjskopolitički prioritet BiH integracija u EU, te s tim u vezi izrazio nadu da će uskoro doći do zatvaranja OHR-a, koji predstavlja glavnu smetnju na evropskom putu BiH. Radmanović je također istakao da je od ključne važnosti da BiH dobije bezvizni režim.

KABINET ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH IZ REPUBLIKE SRPSKE

Foto galerija