4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio ambasadora Ruske Federacije u BiH Aleksandra Bocan Harčenka

1.11.2010

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je danas u Banjoj Luci ambasadora Ruske Federacije u BiH Aleksandra Bocan Harčenka. Razgovarano je o bilateralnim odnosima BiH i Rusije, te aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regiji.

Član Preds37499štva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je danas u Banjoj Luci ambasadora Ruske Federacije u BiH Aleksandra Bocan Harčenka. Razgovarano je o bilateralnim odnosima BiH i Rusije, te aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regiji.

Tradicionalno dobri odnosi dvije zemlje bilježe posljednjih godina rast u oblasti ekonomske razmjene, što se ogleda u povećanju ruskih ulaganja u privredu Republike Srpske. Također, evidentna je pojačana kulturna saradnja, o čemu najbolje svjedoči nedavno održana manifestacija „Dani ruske duhovne kulture“ u Banjoj Luci.

Gospodin Radmanović informisao je ambasadora Harčenka o nedavno završenim izborima u BiH, pri čemu je ocijenjeno da su protekli opšti izbori doprinos tranziciji BiH u stabilno demokratsko društvo sa svim njegovim specifičnostima. Ambasador Harčenko se interesovao za dinamiku konstituisanja vlasti u Republici Srpskoj i BiH. Obostrano je izraženo očekivanje da će konstituisanje organa vlasti na svim nivoima ići u skladu sa ustavnim i zakonskim rokovima, poštujući osnovna načela izborne demokratije i principe ravnopravnosti konstitutivnih naroda u BiH.

Kabinet člana Preds37499štva BiH iz Republike Srpske

Foto galerija