4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Dr. Silajdžić primio premijera malezijske Savezne države Malacca Datuka Seri Mohd Ali Rustama

28.10.2010

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas delegaciju malezijske Savezne države Malacca, na čelu sa premijerom Datukom Seri Mohd Ali Rustamom. Sastanku su prisustvovali i ambasador Malezije u BiH Adnan Zulkifli i direktor BBI banke Amer Bukvić.
Predsjedavaju37497edsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas delegaciju malezijske Savezne države Malacca, na čelu sa premijerom Datukom Seri Mohd Ali Rustamom. Sastanku su prisustvovali i ambasador Malezije u BiH Adnan Zulkifli i direktor BBI banke Amer Bukvić.

Tom prilikom razgovarano je o mogućnostima ulaganja u našu zemlju i daljem jačanju ekonomskih veza Malezije i Bosne i Hercegovine. Dr. Silajdžić je informisao goste o potencijalima koje nudi BiH, posebno naglasivši mogućnosti ulaganja u energetski sektor, infrastrukturu i turizam. Tom prilikom dr. Silajdžić, kao pokrovitelj Sarajevo Business Foruma, pozvao je premijera Rustama da prisustvuje ovoj međunarodnoj investicijskoj konferenciji koja će drugi put biti održana 6. aprila 2011. godine. 

Premijer Rustam je izrazio zadovoljstvo boravkom u Bosni i Hercegovini, te rekao da će razmotriti sve mogućnosti koje nudi naša zemlja. Gospodin Rustam je izrazio poseban interes za saradnju u oblasti turizma, te rekao da će, zajedno sa biznismenima iz Malezije, planirati svoj dolazak na Sarajevo Business Forum naredne godine.

KABINET PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSJEDNIŠTVA BiH

Foto galerija