4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio Iliju Jurišića

22.10.2010

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je u svom kabinetu primio Iliju Jurišića, bivšeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tuzla, kojeg su u maju 2007. na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" uhapsile srbijanske vlasti pod optužbom za navodne zločine nad vojnicima JNA u slučaju Brčanska Malta. Jurišić je u zatvoru proveo tri i po godine, nakon čega je, odlukom Sudskog vijeća Apelacionog suda u Beogradu, pušten na slobodu.
Član Predsjed37489a BiH Željko Komšić danas je u svom kabinetu primio Iliju Jurišića, bivšeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tuzla, kojeg su u maju 2007. na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" uhapsile srbijanske vlasti pod optužbom za navodne zločine nad vojnicima JNA u slučaju Brčanska Malta. Jurišić je u zatvoru proveo tri i po godine, nakon čega je,  odlukom Sudskog vijeća Apelacionog suda u Beogradu, pušten na slobodu.

Ovom prilikom Ilija Jurušić je zahvalio članu Predsjed37489a BiH Željku Komšiću za bezrezervnu podršku i zalaganje za njegovo puštanje iz beogradskog zatvora, u kojem je, u vrlo teškim uslovima, izdržao tri i po godine.

Naglasivši kako je iznimno sretan vidjeti Jurišića, kako u svom gradu, tako i u Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini, član Predsjed37489a BiH Željko Komšić još jednom je rekao da je Ilija Jurišić čovjek koji braneći svoju zemlju nije ukaljao svoj obraz.

Sastanku su prisustvovali i Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, Sinan Alić, predsjednik Fondacije “Istina, pravda, pomirenje” i Jozo Nišandžić, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tuzla.

KABINET ČLANA PREDSJED37489A BiH ŽELJKA KOMŠIĆA

Foto galerija