4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je ministra vanjskih poslova Republike Turske Ahmeta Davutoğlua

20.10.2010

Razgovarano je o u situaciji u BiH i regiji Zapadnog Balkana, te bilateralnim odnosima dvije zemlje. Srpski član Predsjedništva istakao je da je trajno opredjeljenje BiH izgradnja dobrih odnosa sa svim zemljama regije, među kojima značajnu ulogu ima Turska, te da je međusobne odnose potrebno graditi na bazi povjerenja i uvažavanja interesa svih strana u BiH.
Član Predsjed37484a BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je ministra vanjskih poslova Republike Turske Ahmeta Davutoğlua.

Razgovarano je o u situaciji u BiH i regiji Zapadnog Balkana, te bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Srpski član Predsjed37484a istakao je da je trajno opredjeljenje BiH izgradnja dobrih odnosa sa svim zemljama regije, među kojima značajnu ulogu ima Turska, te da je međusobne odnose potrebno graditi na bazi povjerenja i uvažavanja interesa svih strana u BiH. Ministar Davutoğlu potvrdio je opredjeljenje Turske da snažno radi na intenziviranju saradnje sa balkanskim zemljama, naglasivši da, kada je BiH u pitanju, njegova zemlja želi jednak odnos prema svim narodima u BiH, bez favorizovanja bilo koga. Konstatovano je da treba raditi na daljem unapređenju bilateralnih odnosa, a posebno na polju ekonomske saradnje. 

KABINET ČLANA PREDSJED37484A BiH IZ REPUBLIKE SRPSKE

Foto galerija