4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je danas u nastupne posjete ambasadore Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije Salema A.A. Finnira i Republike Makedonije Ramija Rexhepija

20.10.2010

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je danas u nastupne posjete ambasadore Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije Salema A.A. Finnira i Republike Makedonije Ramija Rexhepija.
Član Predsjed37480a BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je danas u nastupne posjete ambasadore Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije Salema A.A. Finnira i Republike Makedonije Ramija Rexhepija.

Teme razgovora bili su bilateralni odnosi i ekonomska saradnja, stanje u zemlji nakon izbora i evropske integracije.

Tokom razgovora sa ambasadorom Libije, sagovornici su konstatovali da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, te da treba raditi na daljem unapređenju ekonomske saradnje. Ambasador Finnir istakao je da je Libija spremna da investira u konkretne projekte u BiH, naročito u oblasti putne infrastrukture i elektroenergetskog sektora, te da njegova zemlja radi na tome da se olakšaju procedure za rad firmi iz BiH na tržištu Libije. Član Predsjed37480a BiH iz RS pozdravio je spremnost Libije da investira u BiH, naglasivši da je opredjeljenje BiH put ka EU i razvoj odnosa sa svim prijateljskim zemljama, među kojima Libija zauzima značajno mjesto.

Obostrano je iskazana spremnost za intenziviranjem kontakata na svim nivoima, s ciljem daljeg jačanja saradnje BiH i Libije.

Na sastanku sa ambasadorom Rexhepijem konstatovano je da se odnosi BiH i Makedonije kreću uzlaznom putanjom, što potvrđuju česte posjete na najvišem nivou, te da postoji prostor za unapređenje saradnje na ekonomskom planu. Također, postoji potreba dalje saradnje na polju evropskih integracija, imajući u vidu zajednički evropski put dvije zemlje. U tom smislu iskustvo Makedonije, koja ima kandidatski status, može biti od pomoći BiH.

Na kraju razgovora Radmanović je ambasadorima poželio uspjeh u budućem radu u BiH.

KABINET ČLANA PREDSJED37480A BiH IZ REPUBLIKE SRPSKE

Foto galerija