4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio ambasadora Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Tončija Staničića

6.10.2010

Ambasador Republike Hrvatske u BiH Tonči Staničić čestitao je članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću na reizboru za člana Predsjedništva, te mu poželio puno uspjeha i u narednom četverogodišnjem mandatu.
Ambasador Rep37458e Hrvatske u BiH Tonči Staničić čestitao je članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću na reizboru za člana Predsjedništva, te mu poželio puno uspjeha i u narednom četverogodišnjem mandatu.

Na sastanku je razgovarano o perspektivama Bosne i Hercegovine u svjetlu rezultata izbora i izražene volje naroda za promjenama. Naglašena je neophodnost ustavnih reformi, te važnost formiranja efektivne i funkcionalne vlasti, koja će biti okrenuta jačanju države Bosne i Hercegovine kao budućeg ravnopravnog partnera NATO-a i Evropske unije.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je istakao da je Rep37458a Hrvatska izborom Ive Josipovića za predsjednika definitivno zaokružila jedan dio svoje prošlosti i zakoračila u evropsku budućnost.

Sagovornici su odnose dvije zemlje ocijenili izuzetno dobrima, uz akcenat da je sada potrebno raditi na rješavanju otvorenih pitanja i biti uporan u postizanju konkretnih rješenja.

KABINET ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH ŽELJKA KOMŠIĆA

Foto galerija