4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović primio je danas, 17. septembra 2010. godine, u Sarajevu, visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka

17.9.2010

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima u Bosni i Hercegovini, ispunjavanju ciljeva i uslova Vijeća za implementaciju mira za zatvaranje OHR-a, te procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine.
Na sastanku j37409govarano o aktuelnim pitanjima u Bosni i Hercegovini, ispunjavanju ciljeva i uslova Vijeća za implementaciju mira za zatvaranje OHR-a, te procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

Posebna tema razgovora bila je izborna kampanja. Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović ponovio je tokom sastanka svoj ranije izneseni stav da se visoki predstavnik ne treba miješati u izbornu kampanju. Valentin Incko objasnio je da nije u kampanji, ali da smatra da je njegovo pravo da poziva građane da izađu na izbore.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović informisao je visokog predstavnika u BiH o neustavnom djelovanju Predsjedništva BiH, u smislu neispunjavanja svojih ustavnih obaveza, kao i pokušajima zloupotreba Predsjedništva BiH.

Sagovornici su izrazili nadu da će izbori proći u demokratskoj atmosferi.

KABINET ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH IZ REPUBLIKE SRPSKE

Foto galerija