4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio delegaciju poslanika njemačkog Bundestaga

2.9.2010

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas u svome kabinetu poslanike njemačkog Bundestaga u sastavu Dietmar Nietan, Uta Zapf i Josip Juratović, sa kojima je razgovarao o cjelokupnoj društveno-političkoj situaciji u BiH i regiji, te o perspektivama razvoja naše zemlje nakon oktobarskih izbora.

Član Preds37352štva BiH Željko Komšić primio je danas u svome kabinetu poslanike njemačkog Bundestaga u sastavu Dietmar Nietan, Uta Zapf i Josip Juratović, sa kojima je razgovarao o cjelokupnoj društveno-političkoj situaciji u BiH i regiji, te o perspektivama razvoja naše zemlje nakon oktobarskih izbora.

Ovom prilikom je istaknuo da su ulazak u NATO i EU, te stabilizacija socijalnog stanja u zemlji, kao i reforma pravosudnog sektora, pitanja od prioritetne važnosti za BiH, dodavši da bez promjene Ustava naša zemlja neće moći ostvariti napredak na svome putu ka evroatlantskim integracijama. 

Poslanici njemačkoga Bundestaga ponovili su zainteresovanost Njemačke za stabilnost BiH, naglasivši da su prijatelji naše zemlje i da će se nastaviti zalagati za intenzivniji angažman Njemačke i EU na ovim prostorima.

KABINET ČLANA PREDS37352ŠTVA BiH ŽELJKA KOMŠIĆA

Foto galerija