4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske g. Nebojša Radmanović primio ambasadora Republike Slovačke u BiH Miroslava Mojžitu

26.8.2010

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je danas Miroslava Mojžitu, ambasadora Republike Slovačke u BiH. Teme razgovora bili su bilateralni odnosi dvije zemlje, proces evropskih integracija i aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini i regionu.
Član Predsjed37331a Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je danas Miroslava Mojžitu, ambasadora Republike Slovačke u BiH.  Teme razgovora bili su bilateralni odnosi dvije zemlje, proces evropskih integracija i aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini  i  regionu.

Ambasador Mojžita informisao je člana Predsjed37331a BiH o rezultatima posljednjih izbora u Slovačkoj i formiranju vlasti u ovoj zemlji. Član Predsjed37331a BiH iz Republike Srpske predočio je ambasadoru Mojžiti  političku situaciju u BiH pred predstojeće izbore i aktivnosti zemlje u procesu evropskih integracija. Gospodin Radmanović je još jednom istakao važnost dobijanja liberalizacije viznog režima za sve građane BiH i zatražio još snažniju podršku Slovačke u vezi  ovog pitanja, koja je i do sada bila na visokom nivou.

Zajednički je ocijenjeno da postoje bliski stavovi dvije zemlje o pojedinim međunarodnim pitanjima što doprinosi dobrim i prijateljskim odnosima BiH i Slovačke.

Kabinet člana Predsjed37331a BiH iz Republike Srpske

Foto galerija