4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Otpočeo proces izručenja Veselina Vlahovića – Batka pravosudnim organima BiH

26.8.2010

Danas je otpočeo proces izručenja Veselina Vlahovića – Batka pravosudnim organima Bosne i Hercegovine. Prema formalno proceduralnim pravilima, a uz najveće mjere sigurnosti, u večernjim satima se očekuje dolazak ekstradicionog tima sa Vlahovićem u Sarajevo.
Danas je otpočeo proces izručenja Veselina Vlahovića – Batka pravosudnim organima Bosne i Hercegovine.

Prema formalno proceduralnim pravilima, a uz najveće mjere sigurnosti, u večernjim satima se očekuje dolazak ekstradicionog tima sa Vlahovićem u Sarajevo.

Na ovaj način je stavljena tačka na višemjesečnu političko-pravnu borbu za njegovo izručenje, posebno imajući u vidu da su njegovo izručenje također tražile Srbija i Crna Gora.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je izrazio lično zadovoljstvo zbog činjenice da će jedan ovakav zlikovac napokon biti suočen sa pravdom i to na mjestu gdje je počinio svoja zlodjela.

“Znajući da ništa ne može ublažiti bol za nevinim žrtvama Batkovih zločina, zlikovca koji je sadistički uživao u ubistvima naših sinova, očeva, majki, djece, naših prijatelja, niti jedna kazna za takvog zločinca neće biti adekvatna količini zla i zločina koje je počinio”- istaknuo je član Predsjedništva BiH Komšić.

URED ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH ŽELJKA KOMŠIĆA