4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić prisustvovao obilježavanju Dana sjećanja na zatvaranje koncentracionog logora Omarska i odao počast na Spomen- obilježju nevino stradalim Kozarčanima u periodu 1992-1995.

6.8.2010

U okviru obilježavanja Dana zatvaranja koncentracionog logora Omarska, predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić posjetio je godišnji skup preživjelih logoraša i članova porodica osoba pobijenih u logoru, te položio cvijeće i odao počast na mjestu nekadašnjeg logora.
Član Predsjed37287a Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetio je danas Međunarodni ljetni kamp "Mladi i naslijeđe - ćuprija 2010", koji se održava u Stocu.

Ovom prilikom Komšić je obišao i obnovljene lokacije u sklopu projekta obnove Stoca nakon rata. Riječ je o saniranom groblju uz pravoslavnu crkvu u Poljubi, vakufskoj kući hadži Junuz - age Mehmedbašića u Bradama i podgradskom konaku, te lokacijama čija je izgradnja i obnova u toku -  Međunarodnoj kući razgovora i pomirenja i podgradskoj mlinici.

Međunarodni ljetni kamp "Mladi i naslijeđe - ćuprija 2010" projekat je koji uključuje radne, obrazovne i rekreacijske aktivnosti, a okuplja oko 80 mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih Američkih Država, Luksemburga, Francuske, Velike Britanije, Hrvatske, te značajan broj domaćih i stranih predavača.

Cilj projekta je izgradnja i promocija tolerancije među ljudima, te promovisanje zajedničkog kulturnog blaga naše zemlje.

KABINET ČLANA PREDSJED37287A BiH ŽELJKA KOMŠIĆA

Foto galerija