4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio stonoteniserku Eminu Hadžiahmetović

5.8.2010

Stonoteniserka Emina Hadžiahmetović osvojila je bronzanu medalju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za mlade u Istanbulu, što joj je najveći uspjeh u karijeri. Prema izjavi njene trenerice Amele Hadžiahmetović, pred Eminom su u ovoj godini još tri važna takmičenja i ulazak u kategoriju juniora.
Predsjedavaju37284edsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas stonoteniserku Eminu Hadžiahmetović, koja je došla u pratnji trenerice Amele Hadžiahmetović, direktora reprezentacije Anesa Alića i generalnog sekretara reprezentacije Seada Pašića.

Stonoteniserka Emina Hadžiahmetović osvojila je bronzanu medalju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za mlade u Istanbulu, što joj je najveći uspjeh u karijeri. Prema izjavi njene trenerice Amele Hadžiahmetović, pred Eminom su u ovoj godini još tri važna takmičenja i ulazak u kategoriju juniora. Ono što je najbitnije za pripreme ove mlade i perspektivne stonoteniserke za predstojeća takmičenja su adekvatan prostor za treniranje i odgovarajući sparing-partneri. Također je potrebna podrška nadležnih ministarstava u pogledu finansijske pomoći, ne samo Emini, već sportu u cjelini.

Dr. Silajdžić čestitao je Emini zavidne rezultate koje je postigla u dosadašnjoj karijeri. Kao podršku i pomoć za bolje uslove treniranja i priprema za naredna takmičenja, riješit će pitanje prostora za trening i petogodišnju stipendiju.

KABINET PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSJEDNIŠTVA BIH

Foto galerija