4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio ambasadora Norveške u BiH Jana Braathua

4.8.2010

Na sastanku je razgovarano o planiranoj gradnji hidroelektrana na rijeci Bosni, za koje je koncesije dobila norveška firma Technor Energy Asa, s posebnim akcentom na način realizacije projekta u Kotorskom.
Na sastanku j37275govarano o planiranoj gradnji hidroelektrana na rijeci Bosni, za koje je koncesije dobila norveška firma Technor Energy Asa, s posebnim akcentom na način realizacije projekta u Kotorskom.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić informisao je sagovornika o razgovoru koji je imao sa mještanima ovog dobojskog povratničkog naselja, konkretno o gradnji hidroelektrane, čime je planirano da njihova plodna zemlja, od koje jedino žive, bude dobrim dijelom oduzeta za realizaciju ovog projekta, što je neprihvatljivo za ovu povratničku populaciju.

Prema riječima ambasadora Braathua, u interesu norveške strane je pronaći rješenje prihvatljivo za sve, a s tim u vezi je najavio da će firma Technor Energy Asa učiniti sve, uključujući i razgovore sa stanovnicima Kotorskog, s ciljem postizanja najboljeg mogućeg rješenja.

KABINET ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH ŽELJKA KOMŠIĆA

Foto galerija