4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas Damira Džumhura, juniorskog prvaka Evrope u tenisu, te njegovog oca i trenera Nefrida

3.8.2010

Osvajanjem zlatne medalje na proteklom Evropskom prvenstvu u tenisu, u kategoriji juniora, Damir Džumhur postigao je najveći uspjeh u historiji bosanskohercegovačkog tenisa. Ovom velikom uspjehu prethodio je niz uspjeha na drugim takmičenjima.
Osvajanjem zl37265medalje na proteklom Evropskom prvenstvu u tenisu, u kategoriji juniora, Damir Džumhur postigao je najveći uspjeh u historiji bosanskohercegovačkog tenisa. Ovom velikom uspjehu prethodio je niz uspjeha na drugim takmičenjima.

G. Nefrid je tokom susreta informisao dr. Silajdžića o predstojećim takmičenjima na kojima će učestvovati Damir, a prvo je Olimpijada u Pekingu, koja počinje 8. avgusta, zatim turniri u Montrealu i Njujorku. Rekao mu je koliko ljubavi, truda i finansijskih sredstava je potrebno za ovakav uspjeh.

Dr. Silajdžić čestitao je evropskom prvaku i njegovom ocu Nefridu, koji je ujedno trener, za do sada postignute rezultate, te zaželio da Damirova karijera u budućnosti ide uzlaznom putanjom. Ovom prilikom je informisao Damira i njegovog oca da je u proceduri osiguranje jedne strane stipendije ovom mladom i uspješnom teniseru.

KABINET PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSJEDNIŠTVA BiH

Foto galerija