4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Dr. Silajdžić primio premijera malezijske Savezne države Sarawak Pehina Sri Haji Abdul Taiba bin Mahmuda

3.8.2010

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas premijera malezijske Savezne države Sarawak Pehina Sri Haji Abdul Taiba bin Mahmuda, koji boravi u trodnevnoj posjeti našoj zemlji.
Predsjedavaju37269edsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas premijera malezijske Savezne države Sarawak Pehina Sri Haji Abdul Taiba bin Mahmuda, koji boravi u trodnevnoj posjeti našoj zemlji.

Tokom razgovora dr. Silajdžić je naglasio važnost ulaganja u našu zemlju, posebno u energetski sektor, koji, kako je rekao, privlači investitore iz cijelog svijeta. Pored energetskih potencijala, dr. Silajdžić je istakao mogućnosti ulaganja i u druge sektore, kao što su halal proizvodnja, poljoprivreda, putna infrastruktura, turizam, namjenska, hemijska i drvna industrija.

Premijer Sarawaka Taib bin Mahmud je izrazio interes za jačanje ekonomskih veza sa Bosnom i Hercegovinom, posebno u energetskom sektoru i halal proizvodnji. Prema njegovim riječima, Sarawak također pokreće velika ulaganja u oblasti energetike, gdje bi mogle učestvovati, kako je naglasio, i bosanskohercegovačke firme.

KABINET PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSJEDNIŠTVA BiH

Foto galerija