4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić odao počast Čedomiru Čedi Domuzu

30.7.2010

Povodom 18. godišnjice pogibije Čedomira Čede Domuza, član Predsjedništva BiH Željko Komšić položio je vijenac na spomen-obilježje Brezovača na Igmanu, gdje je Čedo Domuz i sahranjen.
Povodom 18. g37257jice pogibije Čedomira Čede Domuza, član Predsjedništva BiH Željko Komšić položio je vijenac na spomen-obilježje Brezovača na Igmanu, gdje je Čedo Domuz i sahranjen.

Ovom prilikom je promovisana i knjiga „Grom u njedrima Igmana“, posvećena životu i ratnom putu Čedomira Domuza, koji je posthumno odlikovan Zlatnim ljiljanom, Policijskom medaljom za hrabrost i Ordenom zlatnog grba sa mačevima.

Prilikom susreta sa porodicom Domuz, član Predsjedništva BiH Željko Komšić još jednom je zahvalio za sve što je Čedomir Domuz učinio za odbranu Igmana, u ključnim trenucima organizovanja odbrane, sve do svoje prerane i tragične pogibije 30. 07. 1992. godine, u  operaciji oslobađanja Trnova i Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom Komšić je istaknuo da se ne smiju zaboraviti ljudi koji su dali svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine, poput Čedomira Domuza, jednostavnog i običnog čovjeka koji je bio heroj u jednom teškom i presudnom vremenu.

Tokom boravka na Brezovači Komšić se zadržao u dužem razgovoru sa Teom Domuzom, sinom Čedomira Domuza, koji se kao potporučnik Oružanih snaga BiH, u sklopu prvog kontingenta, dobrovoljno prijavio za odlazak u mirovnu misiju u Afganistan. Član Predsjedništva BiH Željko Komšić poželio mu je mnogo sreće i uspješnu misiju predstavljanja države Bosne i Hercegovine u ovoj mirovnoj operaciji.

KABINET ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH ŽELJKA KOMŠIĆA

Foto galerija