4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Nebojša Radmanović, primio je danas, u Palati Republike u Banjaluci, nerezidentnog ambasadora Izraela u BiH Davida Cohena

30.7.2010

Razgovarano je o bilateralnim odnosima BiH i Izraela, aktuelnim političkim pitanjima u BiH, situaciji na Bliskom Istoku i regiji Zapadnog Balkana. Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović informisao je ambasadora Cohena o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, napretku BiH u procesu evroatlantskih integracija i političkoj situaciji u regiji.
Razgovarano j37254ilateralnim odnosima BiH i Izraela, aktuelnim političkim pitanjima u BiH, situaciji na Bliskom Istoku i regiji Zapadnog Balkana. Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović informisao je ambasadora Cohena o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, napretku BiH u procesu evroatlantskih integracija i političkoj situaciji u regiji. I pored političkih razlika koje postoje u BiH o odnosima BiH sa Izraelom, gospodin Radmanović se u razgovoru založio za poboljšanje tih odnosa, naročito za unapređenje ekonomske i svake druge saradnje, u čemu postoje određeni rezultati, naročito kad je u pitanju Republika Srpska. Gospodin Radmanović je ponovio svoj raniji stav o mirnom rješavanju izraelsko-palestinskog spora, a protiv svake upotrebe nasilja i terorističkog djelovanja.

Ambasador Cohen je informisao člana Predsjedništva BiH o političkoj situaciji u Izraelu i na Bliskom Istoku, ocijenivši je veoma složenom i krhkom.

Ambasador Cohen se založio za bližu saradnju i direktniju komunikaciju vlasti Izraela i BiH, s ciljem boljeg razumijevanja situacije na Bliskom Istoku i postizanja objektivnije slike, naročito o pitanjima koja su vezana za regiju Bliskog Istoka, o kojima se raspravlja na sjednicama Generalne skupštine i Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija.

KABINET ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH IZ REPUBLIKE SRPSKE

Banja Luka, 30.7.2010. godine

Foto galerija