4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić sastao se danas sa predstavnikom UNHCR-a u Bosni i Hercegovini Naveedom Hussainom

29.7.2010

Tokom susreta razgovaralo se o mogućnostima realizacije revidirane Strategije za implementaciju Aneksa VII Daytonskog mirovnog sporazuma, koju je usvojila prošlog mjeseca Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine. Konstatovano je da je to dobar put za rješavanje problema velikog broja raseljenih lica i izbjeglica, koji i 15 godina nakon završetka rata nisu ostvarili svoja prava, niti su se stekli uslovi za održivi povratak.
Tokom susreta37251ovaralo se o mogućnostima realizacije revidirane Strategije za implementaciju Aneksa VII Daytonskog mirovnog sporazuma, koju je usvojila prošlog mjeseca Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine. Konstatovano je da je to dobar put za rješavanje problema velikog broja raseljenih lica i izbjeglica, koji i 15 godina nakon završetka rata nisu ostvarili svoja prava, niti su se stekli uslovi za održivi povratak.

Dr. Silajdžić je zahvalio g. Hussainu za ono što su on lično i UNHCR učinili u Bosni i Hercegovini, ali je istakao da će se uloga i rezultati međunarodne zajednice i dalje mjeriti konkretnim rezultatima, posebno u stvaranju pretpostavki za održivi povratak.

KABINET PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSJEDNIŠTVA BiH

Foto galerija