4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Dr. Silajdžić primio predstavnike kineskih i kuvajtskih investitora

27.7.2010

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas predsjednika internacionalne kompanije Middle East Contracting &Management - MCM Abdula Rahmana Al-Ajmija i predstavnika najveće kineske nacionalne korporacije za inžinjering i izgradnju – EICEC Lija Man Yinga.
Predsjedavaju37234edsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas predsjednika internacionalne kompanije Middle East Contracting &Management - MCM Abdula Rahmana Al-Ajmija i predstavnika najveće kineske nacionalne korporacije za inžinjering i izgradnju – EICEC Lija Man Yinga.

Tokom razgovora posebna pažnja posvećena je mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, kao i saradnji vezanoj za izgradnju elektroenergetskih objekata. Investitori su izrazili spremnost da, pored energetskog sektora, ulažu u druge oblasti, kao što su putna i željeznička infrastruktura i građevinska industrija, te da razmotre sve druge projekte koji su dostupni u Bosni i Hercegovini.

Dr. Silajdžić je rekao da Bosna i Hercegovina ima velike i neiskorištene resurse, te istakao da samo energetski sektor nudi potencijalna ulaganja u iznosu od 10 milijardi eura. Pored energetskog sektora, kako je rekao dr. Silajdžić, naša zemlja ima potencijale u hemijskoj, drvnoj, metalnoj i namjenskoj industriji, te dobre uslove za razvoj poljoprivrede i stočarstva.

KABINET PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSJEDNIŠTVA BiH

Foto galerija