4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Dr. Silajdžić u nastupnu posjetu primio ambasadora Libije

22.7.2010

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Libije u Bosni i Hercegovini dr. Salema A. A. Finnirija. Dr. Silajdžić je izrazio dobrodošlicu ambasadoru Finniriju i poželio mu uspješan rad u Bosni i Hercegovini.
Predsjedavaju37223edsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Libije u Bosni i Hercegovini dr. Salema A. A. Finnirija.

Dr. Silajdžić je izrazio dobrodošlicu ambasadoru Finniriju i poželio mu uspješan rad u Bosni i Hercegovini. Tokom razgovora je naglašeno da Bosna i Hercegovina i Libija imaju odlične političke odnose, te da treba raditi na dodatnom unapređivanju ekonomske saradnje dvije zemlje. Dr. Silajdžić je izrazio veliko zadovoljstvo što naše kompanije dobijaju poslove u Libiji, te još jednom pozvao Libiju i njene poslovne ljude da razmotre mogućnosti ulaganja u našu zemlju, posebno u energetski sektor, putnu infrastrukturu, turizam i druge grane industrije.

KABINET PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSJEDNIŠTVA BiH

Foto galerija