1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Borislav Paravac primio Vladinu delegaciju NR Kine

23.10.2006

Na kraju susreta, Paravac se zahvalio za doniranu računarsku opremu institucijama BiH, a šef delegacije Vlade NR Kine Liao Xiaoqi je uputio poziv Predsjedništvu BiH da uskoro posjeti prijateljsku Kinu
 Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Borislav Paravac primio je danas, u Sarajevu, visoku Vladinu delegaciju Narodne Republike Kine, koju predvodi Liao Xiaoqi, zamjenik ministra Ministarstva trgovine NR Kine.

Pozdravljajući goste, Paravac je izrazio zadovoljstvo što Kina bilježi, iz godine u godinu, vidan napredak u svom razvoju. Istovremeno je izrazio zahvalnost za napore kineske Vlade na uspostavi mira i pružanju nesebične pomoći u poratnoj obnovi Bosne i Hercegovine.

U prijateljskom razgovoru konstatirano je da je robna razmjena između dvije zemlje za osam mjeseci o. g. dostigla rekord u iznosu od 130 miliona USA $ .

Sagovornici su takođe bili saglasni u ocjeni da je neophodno pojednostaviti vizni režim i intenzivirati rad Mješovite komisije, čiji se sastanak uskoro očekuje u Pekingu. Ovo tim prije, što su u toku pregovori za ulazak BiH u Evropsku uniju i priključenje Svjetskoj trgovačkoj organizaciji (WTO).

Na kraju susreta, Paravac se zahvalio za doniranu računarsku opremu institucijama BiH, a šef delegacije Vlade NR Kine Liao Xiaoqi je uputio poziv Predsjedništvu BiH da uskoro posjeti prijateljsku Kinu.

Foto galerija