1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović primio novoimenovanog ambasadora SR Njemačke u BiH Michaela Schmunka

10.10.2006

Dobri bilateralni odnosi dviju prijateljskih zemalja mogu se još unaprijediti, a privredna kao i suradnja iz različitih društvenih oblasti ojačati, zajednička je konstatacija
 Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović primio je danas u Predsjedništvu BiH u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora SR Njemačke u BiH Michaela Schmunka.

Dobri bilateralni odnosi dviju prijateljskih zemalja mogu se još unaprijediti, a privredna kao i suradnja iz različitih društvenih oblasti ojačati, zajednička je konstatacija.

Jović je naglasio neupitnost daljnjeg evroatlanskog puta Bosne i Hercegovine te u vezi s tim i provedbu potrebnih tranzicijskih reformi, a ambasador Schmunk je kazao kako će u ostvarenju tog bh cilja podrška službenog Berlina, koji je na pragu predsjedavanja EU, biti snažna. Ambasador je rekao i da su svi građani BiH, posebno mladi, zaslužili a našto imaju i pravo, evropsku perspektivu dnosno bolji život. Govoreći o ovom pitanju navedeno je kako je što prije potrebna liberalizacija viznog režima za građane s bh putnim ispravama.

Osvrnuvši se na nedavno održane opće izbore u našoj državi, član Predsjedništva BiH Jović je istaknuo kako "je Hrvatima, kojih nedostaje 50 posto u BiH, nanesena nova nepravda izborom hrvatskog člana Predsjedništva BiH jer je 80 posto Hrvata pokazalo glasujući koga želi na ovoj dužnosti". Dodao je "kako je ovim činom prekršen Daytonski sporazum te da je ovu zemlju potrebno graditi demokratskim sredstvima jednakopravnih i suverenih naroda s najvećim standardom građanskih prava a uzor je Europska unija - valorizirala je različitosti, stvorila standarde jednakopravnosti a to je temelj njenoj funkcionalnosti".