1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Republike Zambije i Švicarske

10.10.2006

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Republike Zambije i Švicarske
 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić primio je danas u Sarajevu akreditivna pisma ambasadora Republike Zambije za BiH Godwina Kingsleya Chinkulia.

Konstatirano je da bi se tradicionalno prijateljski odnosi dvije zemlje i dalje trebali unaprjeđivati, kao i proširivati bilateralna saradnja.

Ambasador Zambije je ovom prilikom čestitao na očuvanju mira i stabilnosti u BiH i izrazio očekivanje da će se BiH ubrzo naći u evroatlanskim integracijama.

Predsjedavajući Tihić izrazio je uvjerenje da će se u narednom periodu stvoriti uvjeti za proširivanje političke, privredne i drugih oblika saradnje BiH i Zambije.

***

Predsjedavajući Presjedništva BiH Sulejman Tihić primio je danas u Sarajevu akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Švicarske u BiH Rolfa Lenza.

Tokom susreta konstatirano je da se dobra bilateralna saradnja dvije zemlje treba nastaviti i u narednom periodu.

Novoimenovani ambasador je obećao daljnju pomoć Švicarske i podršku trgovinskom i ekonomskom razvoju BiH, kao i nastavak učešća u razvoju BiH putem direktnih investicija. Također je istaknuo da Švicarska podržava daljnje ustavne promjene u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić poželio je ambasadoru Švicarske uspješan mandat.

Foto galerija