1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Susret predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Sulejmana TIHIĆA sa Kraljem Malezije TUANKU SYED SIRAJUDDIN IBNI AL-MARHUM TUANKU SYED PUTRA JAMALULLAIL

16.9.2006

Predsjedavajući Predsjedništva BiH zahvalio se Kralju Malezije na pomoći koju je ta zemlja pružila Bosni i Hercegovini
 Predsjedavajući Predsjedništva BiH zahvalio se Kralju Malezije na pomoći koju je ta zemlja pružila Bosni i Hercegovini, kako kroz prihvat jednog broja izbjeglica za vrijeme najtežih trenutaka rata u BIH, tako i kroz pomoći u posljeratnoj rekonstrukciji naše zemlje.

Predsjedavajući TIHIĆ izrazio zadovoljstvo zbog sve većeg interesa malezijskih privrednika za ulaganja u BiH, te izrazio našu želju da će se privredna saradnja između BiH i Malezije dodatno intenzivirati u narednom periodu.

Iznio da je privredna saradnja i najbolji način za obezbjeđenje uvijeta za samoodrživ povratak svih b-h građana u nihove predratne domove.

Predsjedavajući TIHIĆ upoznao Kralja Malezije sa aktuelnom političkom situacijom u BiH.

Kralj Malezije izrazio zadovoljstvo zbog posjete BiH, te naglasio opredjeljenost Malezije da i u narednom periodu nastavi sa intenzivnom saradnjom sa našom zemljom u svim domenima.

Kralj Malezije se složio sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH o velikom značaju privredne saradnje između BiH i Malezije, te naglasio da će nadležni u Maleziji i dalje orhabrivati malezijske poslovne ljude da idu u BiH.

Foto galerija