1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Saopćenje za javnost iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića

28.9.2006

"Hrvatski član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović u čijoj je pratnji bio predstojnik njegova Ureda Davor Čordaš, susreo se danas u Sarajevu s apostolskim nuncijem u BiH mons. Alessandrom D'Erricom
 Saopćenje za javnost iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića, koje u cjelosti prenosimo:

 

"Hrvatski član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović u čijoj je pratnji bio predstojnik njegova Ureda Davor Čordaš, susreo se danas u Sarajevu s apostolskim nuncijem u BiH mons. Alessandrom D'Erricom.

Sugovornici su u srdačnome i prijateljskom ozračju razgovarali o konačnoj ratifikaciji temeljnoga ugovora države Bosne i Herccgovine sa Svetom Stolicom. Papinski je nuncij tom prigodom izrazio zahvalnost gosp. Ivi Miri Joviću na ogromnom trudu i doprinosu glede ratifikacije ovoga povijesnoga sporazuma od kojega će katolici u BiH, kao i cijela BiH imati velike koristi. On je i ovom prigodom naglasio kako je BiH uvijek imala, te kako će i ubuduće imati iskrenoga prijatelja u Svetoj Stolici.

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović je zahvalio papinskom nunciju na svemu što su on i Sveta Stolica do sada poduzeli za ostvarivanje prava hrvatskoga naroda u BiH te istaknuo kako se nada da će se Vatikan i dalje zauzimati za jednakopravnost svih naroda i građana u BiH.  Kazao je kako će njemu, kao članu Predsjedništva BiH odnosi s Vatikanom biti jedan od prioriteta njegove vanjske politike.

Na koncu susreta papinski je nuncij dao svoj blagoslov gosp. Ivi Miri Joviću za njegov daljnji rad i djelovanje na dobrobit svih naroda u BiH, a posebno hrvatskoga naroda i katoličke vjere kojoj pripada."