1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović boravio je u utorak, 26. septembra 2006. godine, na području Općine Potoci-Mostar, te u Općini Grude

27.9.2006

Ovom prilikom hrvatski član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović je prisustvovao otvaranju početka radova na izgradnji mosta Vojno-Potoci i potpisivanju Ugovora s izvođačima radova
 Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović boravio je u utorak, 26. septembra 2006. godine, na području Općine Potoci-Mostar, te u Općini Grude.

Ovom prilikom hrvatski član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović je prisustvovao otvaranju početka radova na izgradnji mosta Vojno-Potoci i potpisivanju Ugovora s izvođačima radova.

Prisustvovao je i otvaranju početka radova na izgradnji Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata i žrtvama Drugog svjetskog rata kod crkve Srca Isusova Potoci.

Tokom susreta s Viktorom Marićem, načelnikom Općine Grude i Nikicom Tomasom, predsjednikom OV razgovarano je o aktuelnim dešavanjima u ovoj Općini. Sugovornici su konstatirali da je privreda Gruda doživjela nagli uzlet u ratnom i poratnom razdoblju. Radišni ljudi ovog kraja zamijenili su stari način razmišljanja novim - planiranu ekonomiju zamijenila je tržišna ekonomija - u kojoj su se firme sa ovog područja brzo snašle, kazao je načelnik Marić. Danas se Grude mogu ponositi i trgovačkim i uslužnim i proizvodnim sektorima privrede i to pokazuju primjeri firmi: Violeta, Grafotisak, Prodex, Eronet, Bilo Trade, Antonio Trade, Lumen, Zrinjski i druge uspješne firme s područja grudske općine.

Foto galerija