1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Danske u BiH

26.9.2006

Tokom susreta razgovarano je o bilateralnim i privrednim odnosima dvije države, ustavnim promjenama i reformskim procesima u BiH te približavanju Bosne i Hercegovine euroatlanskim integracijama
 Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić primio je danas u Sarajevu akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Danske u BiH Niela Jorgena Nehringa.

Tokom susreta razgovarano je o bilateralnim i privrednim odnosima dvije države, ustavnim promjenama i reformskim procesima u BiH te približavanju Bosne i Hercegovine euroatlanskim integracijama ali i o stanju u regiji. Predsjedavajući Tihić i ambasador Nehring ocijenili su, kako dvije zemlje dobro surađuju ali da ima prostora za proširenje tih odnosa. Jedan od vidova tješnje suradnje, naveli su, je i povezivanje jedinica lokalne samouprave dviju zemalja. Posebam most spajanja, rečeno je može biti i bosanskohercegovačko iseljeništvo u Danskoj koje i dalje ima čvrste odnose s domovinom.

Predsjedavajući Tihić naglasio je da je sveukupno opredijeljenje Bosne i Hercegovine, čiji je, kazao je, suverenitet i integritet neupitan, put u Evropsku uniju i NATO savez a ambasador Kraljevine Danske je istaknuo kako će njegova zemlja u tom tranzicijskom procesu nastaviti pružati podršku BiH do punog ostvarenja postavljenog cilja.

Razgovarajući o unutrašnjim reformskim procesima i ustavnim promjenama u BiH, kazano je da cilj jeste multikulturalno, multietničko i multireligijsko društvo s najvišim civilizacijskim načelima kako za pojedinca tako i za zajednicu.

Foto galerija