1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić posjetio najveća gradilišta u Sarajevu

26.9.2006

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić, danas je, u pratnji predsjednika Vlade Kantona Sarajevo Denisa Zvizdića, posjetio Novu mljekaru «Milkos» u Blažuju, Robotov Poslovni centar u izgradnji u Novom Sarajevu i novi Avazov biznis centar, čija je izgradnja takođe u toku
 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić, danas je, u pratnji predsjednika Vlade Kantona Sarajevo Denisa Zvizdića, posjetio Novu mljekaru «Milkos» u Blažuju, Robotov Poslovni centar u izgradnji  u Novom Sarajevu i novi Avazov biznis centar, čija je izgradnja takođe u toku.

Milkosov novi pogon u Blažuju je  najmoderniji  objekat u Regionu, čije otvaranje se očekuje za mjesec dana, a koji će potpuno novom tehnologijom i automatizovanim mašinama proizvoditi 100.000 litara mlijeka na dan.

Investiciona sredstva u iznosu od 10 miliona KM, su obezbijeđena iz vlastitih izvora i kreditnom linijom, a u Milkosu planiraju uskoro uposliti određen broj visokostručnih kadrova i plasirati na tržište nove proizvode, kao i novi brend sokova Bona.

O toku izgradnje i kapacitetima novog Robota u Sarajevu, predsjedavajućeg Tihića upoznala je Saima Hodžić, direktor Robota, koja je tom prilikom rekla da se radi o petospratnici sa velikom garažom. Objekat će biti završen do maja mjeseca naredne godine, a vrijednost radova, bez opreme, iznosi 20,5 miliona KM.

«Novi Avazov biznis centar Twist Tower, sa četrdeset spratova i visinom od 162 metra, biće najviša zgrada na Balkanu i treća u Evropi. Izgradnja će trajati do avgusta 2008, a predračun radova iznosi 100 miliona KM.

Tokom posjete najvećim gradilištima u Sarajevu, predsjedavajući Predsjedništva BiH  je izrazio zadovoljstvo učinjenim i podržao napore kompanija u izgradnji i razvoju, kako Sarajeva, tako i čitave Bosne i Hercegovine.

Foto galerija