1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

ZAVRŠENA POSJETA VISOKE LIBIJSKE DELEGACIJE BIH

20.9.2006

Tom prlikom razgovarano je o unapređenju saradnje u različitim oblastima i bržem razvijanju bilateralnih, inače, dobrih, prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije
 Tokom boravka u Bosni i Hercegovini, visoku delegaciju Libije, koju je predvodio NJ. E. Mohamed Ali Al Hawejg, zamjenik premijera u libijskoj vladi, primio je u Predsjednišvu BiH NJ. E. Sulejman Tihić, predsjedavajući.

Tom prlikom razgovarano je o unapređenju saradnje u različitim oblastima i bržem razvijanju bilateralnih, inače, dobrih, prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije.

Na kraju susreta u Sarajevu, potpisana su dva značajna dokumenta: Memorandum o razumijevanju za saradnju u oblasti zdravstva i Sporazum o zračnom prometu.

Potpisnici dokumenata su bili Mladen Ivanić, ministar vanjskih poslova sa bosanskohercegovačke strane i Mohamed Rašid, odnosno Mohamed Taher Siala, ministri u Vladi Libije.

Predsjedavajući Tihić je ovom prilikom uputio zvanični poziv predsjedniku Gadafiju da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Foto galerija