1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović posjetio je u utorak 19. septembra 2006. godine gradilište Vrtića za Europu Sarajevo na Stupu

20.9.2006

Jović je prof.dr Peri Brkiću uručio doborovoljni prilog za izgradnju vrtića i poželio mu puno uspjeha u daljnjem radu kako na ovome tako i na drugim projektima koje realizira Caritas Vrhbosanske nadbiskupije
 Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, sa suradnicima, obišao je, u utorak, 19. septembra 2006. godine, gradilište Vrtića za Europu u sarajevskom naselju Stup.

Ovom prilikom razgovarao je sa direktorom Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije prof. dr. Perom Brkićem. Direktor Brkić je predstavio projekat vrtića koji je trenutno u izgradnji, a gradi ga Caritas Vrhbosanske nadbiskupije.

Vrtić "Sveta obitelj – vrtić za Europu" nosit će simboličan naziv po uzoru na slične katoličke ustanove u Evropi. Izgradnja vrtića finansira se isključivo dobrovoljnim prilozima, kazao je prof. dr. Brkić, te dodao da pokretači ovog projekta žele kroz male donacije „5 000 x 50 KM“ izgraditi vrtić u kojem će svoje mjesto imati djeca bez razlike na njihovu etničku ili vjersku pripadnost. Evropski principi i pravila bit će vodilje ovog vrtića.

Jović je prof.dr Peri Brkiću uručio doborovoljni prilog za izgradnju vrtića i poželio mu puno uspjeha u daljnjem radu kako na ovome tako i na drugim projektima koje realizira Caritas Vrhbosanske nadbiskupije.

Foto galerija