1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović prisustvovao svečanosti obilježavanja XI godišnjice oslobođenja općine i grada Jajca u srijedu, 13. septembra 2006. godine

14.9.2006

«Jajce se obnavlja i to daje nadu da građani grada Jajca imaju svoju budućnost što ulijeva nadu i optimizam», kazao je hrvtski član Predsjedništva BiH
 Svečano obilježavanje XI godišnjice oslobođenja općine i grada Jajca započelo je održavanjem Svete mise u crkvi BDM kojoj je prisustvovao hrvatski član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović u srijedu, 13. septembra 2006. godine.

Nakon održavanja Sv.mise Jović je sa saradnicima položio vijenac i zapalio svijeću na spomenik poginulim borcima u središtu grada Jajca.

Prilikom održavanja svečane akademije u Domu kulture Jajce, u svom obraćanju, Jović je izrazio zahvalnost i ponos, zahvalnost svima onima koji su dali svoje živote da Jajce bude slobodan grad i ponosan jer je pobjedila pravda i pravičnost. «Jajce se obnavlja i to daje nadu da građani grada Jajca imaju svoju budućnost što ulijeva nadu i optimizam», kazao je hrvtski član Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović učestvovao je i u radu Okruglog stola na temu :«Političke i vojne prilike i nakon vojne operacije Maestral».

Foto galerija