1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Sulejman Tihića

14.9.2006

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić sa saradnicima posjetio je danas nove pogone Tvornice mesne industrije OVAKO, IGM - Industriju građevinskog materijala dd Visoko i VGT osiguranje Visoko
 Tekst saopćenja prenosimo u cjelosti:

 

Pozivam sve bh građane: KUPUJMO DOMAĆE!

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić sa saradnicima posjetio je danas nove pogone Tvornice mesne industrije OVAKO, IGM - Industriju građevinskog materijala dd Visoko i VGT osiguranje Visoko.

Nakon razgovora sa menadžemntom preduzeća uvjerio sam se da se radi o uspješnim firmama i sposobnim ljudima koji su u stanju ne samo voditi ova preduzeća, već ići dalje u razvoj. Svojim dolaskom želim im dati podršku – izjavio je Tihić.

Preuzeo sam obavezu da sa državnog nivoa pomognem domaćim firmama u budućem radu, i mi treba da učinimo ono što su već uradile druge države, pogotovo kada je u pitanju uvoz i izvoz. Potrebno je primijeniti puni reciprocitet. To znači kada neke zemlje ne dozvoljavaju izvoz proizvoda naše mesne industrije, duhanske, poljoprivredne i druge, ni te zemlje ne mogu uvoziti svoje proizvode u Bosnu i Hercegovine. To je najlakši i najbrži način da zaustavimo negativne procese - rekao je predsjedavajući Tihić.

Također, moraju se dati određeni stimulansi domaćim proizvođačima kako bi naša proizvodnja bila ravnopravna i konkurentna. Jedan od načina da se direktno pomogne domaćim proizvođačima, posebno poljoprivrednim, jeste i potreba da se izvrši revizija ugovora o slobodnoj trgovini – istakao je predsjedavajući Tihić, i pozvao građane Bosne i Hercegovine da podrže domaće proizvođače kroz akciju KUPUJMO DOMAĆE.

 

K A B I N E T

 

Sarajevo, 14. 09. 2006.

Foto galerija