1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović boravio je danas, četvrtak 31. avgusta 2006. godine na području Općine Novi Travnik

31.8.2006

Tokom boravka obišao je mjesnu zajednicu Bučići, novu crkvu u ovoj mjesnoj zajednici te radilište površinkog kopa Pješćara preduzeća Građevinar
 Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, sa saradnicima, boravio je danas, četvrtak 31. avgusta 2006. godine na području Općine Novi Travnik.

Tokom boravka obišao je mjesnu zajednicu Bučići, novu crkvu u ovoj mjesnoj zajednici te radilište površinkog kopa Pješćara preduzeća Građevinar.

Upravi i radnicima ovog preduzeća Jović je dao punu podršku u radu te kazao da je ovo dobar primjer kako treba razvijati privredu u našoj zemlji.

Posjetio je i mjesnu zajednicu Rankovići i udruženje Baština, koje se nalazi u objektu najstarije bivše škole na području općine Novi Travnik.

Delegacija je posjetilo i župnu crkvu Presvetog Trojstva gdje se razgovaralo sa don Žarkom Vujicom, župnikom, o životu u ovoj župi i problemima građanstva na ovom području.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović položio je vijenac i zapalio svijeću na Središnjem spomeniku poginulim braniteljima s područja Općine Novi Travnik.

Foto galerija