1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić danas posjetio Tuzlu

31.8.2006

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić boravio je danas u posjeti Tuzli, kojom prilikom se susreo i razgovarao sa premijerom Vlade Bajazitom Jašarevićem i ministrima u Vladi
 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić boravio je danas u posjeti Tuzli, kojom prilikom se susreo i razgovarao sa premijerom Vlade Bajazitom Jašarevićem i ministrima u Vladi. Predsjedavajući Tihić iskoristio je priliku posjete Tuzlanskom Kantonu da se informiše o ekonomskoj situaciji, procesima oživljavanja proizvodnje, privatizacijom, te programima potpore zapošljavanju, kao i o mogućnostima otvaranja novih preduzeća u Tuzlanskom Kantonu.

Predsjedavajući Tihić danas se u Tuzli susreo i sa načelnikom Općine Tuzla Jasminom Imamovićem, sa kojim je razgovarao o dobrim odnosima i saradnji među kantonalnim vladama i općinskim vlastima. Također se informisao o projektima i aktivnostima, koje se provode u Općini, te razvoju Tuzle kao regionalnog centra u BiH. Tokom dana predsjedavajući Predsjedništva BiH odao je počast žrtvama na Kapiji polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe.

Također je posjetio Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je razgovarao sa direktorom Centra Nedretom Mujkanovićem, a obišao je i Centar za srce.

Direktor UKC Tuzla Mujkanović je predstavio rad i postignuća na UKC Tuzla.

Foto galerija