1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić prisustvovao otvaranju 33. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive u Gradačcu

30.8.2006

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić prisustvovao je danas u Gradačcu otvaranju 33. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive
 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić prisustvovao je danas u Gradačcu otvaranju 33. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive.

Ovom prilikom predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji je svečanim presijecanjem vrpce otvorio Sajam, zajedno sa direktorom Sajma Huseinom Topčagićem, obratio se prisutnim zvanicama.

Izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju Sajma, za koji je poželio da bude mjesto okupljanja poljoprivrednika, koji izlažu svoje proizvode, mjesto dogovaranja poslovne saradnje i takmičenja u kvaliteti proizvoda.

Također je kazao da država treba osigurati uvjete za razvoj poljoprivrede, uključujući i poticaje, kao i zaštitu, što imaju poljoprivredni proizvođači u drugim zemljama.

Poručio je građanima Bosne i Hercegovine da u cilju razvoja i podrške poljoprivrednim proizvođačima i prehrambenoj industriji, podrže akciju Kupujmo domaće, jer se time podržava razvoj naše zemlje i rješava problem nezaposlenosti.

Predsjedavajući Tihić obišao je štandove izlagača na Sajmu, i porazgovarao sa izlagačima.

Isti dan predsjedavajući Predsjedništva BiH obišao je obnovljeni «Bosnaprodukt» u Gradačcu.

Foto galerija