1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Norveške za BiH

28.8.2006

Predsjedavajući Tihić je upoznao ambasadora s aktuelnim političkim i privrednim stanjem u našoj državi, te sa sveukupnim procesom reformi koje se provode u našoj zemlji
 Kraljevina Norveška podržavat će i dalje reformske aktivnosti vlasti Bosne i Hercegovine i harmoniziranje zakona sa evropskim standardima, kazao je danas, predajući akreditivna pisma predsjedavajućem Predsjedništva BiH Sulejmanu Tihiću ambasador Kraljevine Norveške za BiH Jan Braathu.

Od početka 90-tih Norveška pruža pomoć našoj zemlji u obnovi, integraciji i rekonstrukciji kazao je ambasador Braathu, te dodao da je opredjeljenost Vlade Kraljevine Norveške da i dalje ima aktivnu ulogu u pružanju sveukupne pomoći Bosni i Hercegovini. Također je izrazio podršku Vlade Norveške za priključenje BiH evroatlanskim integracijama.

Predsjedavajući Tihić je upoznao ambasadora s aktuelnim političkim i privrednim stanjem u našoj državi, te sa sveukupnim procesom reformi koje se provode u našoj zemlji. Tokom razgovora naglašeno je da brojna bosanskohercegovačka dijaspora koja živi u Norveškoj može doprinjeti jačanju privrednih i kulturnih veza dvije zemlje.

Ovom prilikom predsjedavajući Tihić je poželio dobrodošlicu i uspjeh u radu ambasadoru Jan Braathu izražavajući nadu da će za vrijeme trajanja njegova mandata bilateralni odnosi dvije zemlje biti i dalje unaprjeđivani na obostranu korist.

Foto galerija